U susret opšćinskim izborima

Ovih dana ću početi da sakupljam potpise onih koji prate ovo moje, a prijavljeni su u Opšćini “Centar” i uz to podržavaju moju kandidaturu za načelnika opšćine. Kada to dođe na red bićete na vrijeme informisani, kad, gdje, kako i to… Trebaće mi nekoliko stotina potpisa pa da predam i da me stave na glasački listić. Dakle, o tom – potom.

Nego razmišljajući o svim tim strankama: te bolja budućnost, te fronta, te akcija, te poštenje, te pravda, te ‘vako, te ‘nako… kontam da bi bilo pametno isto tako napraviti stranku koja će u svom nazivu imati sažet čitav politički program, a da najbolje odgovara mentalitetu širokih narodnih masa. Da je sam naziv populistički, da populističkiji ne može biti. I skont'o sam da bi bilo dobro osnovati stranku sa nazivom: STRANKA PERMANENTNE MILINE.

Sve ti je rečeno u nazivu. Znači nas ne zanima ni prošlost, ni budućnost, već kako nam je sad. Tako kako nam je – kako god da nam je – neka ostane, jer bolje ni ne može: niko ništa ne radi, a ima se dovoljno za preživjeti. Nemoj samo da se brinemo za sutra i da pričamo o juče, kako je nekad bilo bolje i to.

Znači humanitarna pomoć iz dijaspore, landaranje, landohanje. To bi bio ekonomski program stranke: ne brini o poslu, o karijeri, o školi, o ocjenama, ispitima, pusti to sve i samo uživaj. Permanentna milina.

Ako đe kome zapne, padne u depresiju i to… ima brate rakija, ima marihuana, i za staro i za mlado – sve ima.

Ako je ko gladan – ima jeftino brašno, ko vreća cementa – razvij jufku. Ima vreća krompira, stranka obezbjedi, zakuhaj sebi “korumpirušu” i – mirna Bosna. Najedi se onog tijesta s nečim i lezi, spavaj. Ne brini brige. Šta hoćeš bolje?! Za te pare! Mesine iz Argentine. Toliko je stara da moraš da je persiraš. Luka na četvero, hljeba, kifli, somuna i lezi, spavaj, žmirkaj, puhći, podriguj… Cigara i kafe i ….

PERMANENTNA MILINA!