GROHOT KOALICIJA – DRUGI PUT!!

Građanske stranke (koje sebe smatraju lijevim blokom, a ja nazivam građanskim blokom ljevice i lijevog centra) se plaše da ću im ja oduzeti glasove i glasače te neke od njih već vode kampanju protiv mene (kao npr. DF i njihov online magazin Republika.ba).
Više me nagaziše i popljuvaše nego ove narodnjačke stranke sa desnog spektra koje su se pametno udružile u jednog kandidata.
Ja sam stoga i predložio GROHOT KOALICIJU građanskog bloka te i dalje insistiram na njoj  jer prijeti realna opasnost da svi generalno grohnnemo na ovim lokalnim izborima koji su generalna proba za naredne opšće izbore. Niko ponaosob neće moći nadglasati udružene glasove SDA i SBB-a za njihovog kandidata za načelnika Opšćine Centar.
Već vidim kako će mnoge partijske centrale pomenutih građanskih i jalijaških partija upotrijebiti puno municije i energije protiv mene kako bih ja grohnuo i bio zadnji po glasovima na izborima poprilično gubeći iz vida protukandidata desnice. Napraviće od mene u praksi ono što centrale desnih stranaka nisu (a možda jesu u teoriji) – a to je: igrača desnice. Možda će to učiniti i namjerno, onako: defetistički, fatalistički – kako bi imali koga kriviti za svoj neuspjeh da Opštinu Centar održe jedinom preostalom građanskom opštinom u Sarajevu.
Na taj način ćemo svi fasovati od desničarskog kandidata i svi ćemo skupa grohnuti, s tim što ću ja biti zadnji po glasovima pa će ove sitne duše građanskog bloka k'o da gledam – time tješiti, a ja ću po onoj: “ko se zadnji smije” – grohotom se smijati armiranom bloku građanske gluposti, naravno.
Zato ih opet evo lijepo i uljudno pozivam, sa ili bez “primarnih izbora” i javnih debata u Domu Mladih, da ne izlaze sa svojim kandidatima za načelnika već da kažu svojim članovima i glasačima da glasaju za MENE ZA NAČELNIKA OPŠĆINE CENTAR: MENEEEEEEEEEEEEEEE BAAAAAAAAAA:
damirniksicwpMENE2016
Jer izgleda da se SDP i DF još nisu dogovorili hoće li ići sa zajedničkim kandidatom i ko će to biti. Svađaju se. A vrijeme ističe. Naša Stranka takođe nije izašla sa kandidatom, koliko znam, a ne znam da li znam dovoljno i da li iko išta zna o tome…
Ukratko: pozivam ih ovom licitacijom da odustanu od toga i neka vide u meni kandidata.
Koja partija od njih prije zaključi sa mnom “deal” da će svoje glasače usmjeriti prema meni – ja se obavezujem i obećavam da ću mojim glasačima reći da zaokruže njenu listu opšćinskih vijećnika kako bih imao s kim da radim i sarađujem kada i ako dođem na poziciju i obratno. Da ne dođem tamo pa da me opstruišu i prave budalom i nesposobnjakovićem.
U suštini bih najviše volio da partije građanskog bloka naprave zajedno jednu listu opšćinskih vijećnika s kojima bih eventualno sarađivao kada dođem na poziciju, (po mogućnosti više žena, a manje mud*onja), no to nije do mene.
Ja evo javno licitiram i nudim taj deal, raja mi je svjedok, pa izvolite. Imate vremena do petka da odgovorite i da se dogovorite.
Moj mail je damir.niksic@gmail.com
Ako me niko ne kontaktira smatraću da je odlučeno da silazimo sami, svako za sebe, u arenu – što je o.k. Moje je bilo da ponudim i drugi put, a i treći ću, prije nego zaključim.
Damir Nikšić