Debilnost aplikacije

Konstatovali nam “nekredibilnost aplikacije.”

Kome za to treba zahvaliti?

Valjda Čoviću.

Za razliku od njegove frizure, Čović je toliko ispred svoga vremena da je u samoj aplikaciji preduhitrio Brexit. Mi smo se istupili prije nego što smo i pristupili.

Izgleda da je Čović navikao da ispunjava listiće na kladionicama pa primijenio isti princip i pri aplikaciji za članstvo BiH u EU. 🙂

Ne znam koje su “kvote” bile, ali on je, po svim prilikama, koristio standardni APP formular (APP = “ako prođe – prođe”).

Zato nam i jesu uspostavili dijagnozu “nekredibilnosti haplikacije”. Mislim da se ona slobodno može primijeniti na političku elitu generalno, tj. na čitav “establišment”. Možda bi nakon ovoga bio red proglasiti nekredibilnost vlasti, al’ realno.
Inače se ovakva haplikacija se u pravilu ne šalje dok sve nije cakum-pakum. To ti je nešto kao doktorat. Nikako nije dobro da ti ga odbiju. To znači da si ga baš popušio, da izvineš. Al’ šta djeca znaju o zavičaju. Izgleda su se opet uzdali u “ludu sreću”, ili (po običaju) neku “štelu u Briselu”,  ili pak očekuju “baraž”, ko će ga znati…


Što je najgore sada nastupaju finansijske sankcije.

To znači da ni lokalna samouprava, tj. opštine, neće imati pristup IPA fondovima zbog toga što su bilmezi na državnom nivou vlasti  zabrljali.

Sada su opštine i građani prepušteni na milost i nemilost njihovih partijskih centrala i kriminalnih organizacija.

Nema druge nego se boriti za Konfederaciju nezavisnih opština BiH tj. neku vrstu izlaska iz idiotske šeme trotalitarnog trijumviratskog debilizma.

Koji kreteni jbt.

Ali ja ne vjerujem da je to plod gluposti i neznanja. Ne vjerujem da je to tek tako, tj. – ‘nako.

Ovaj mudar i sračunat potez čini da BiH na određeno vrijeme udalji od mogućnosti pristupa EU, što znači da sada svi oni imaju fore i manevarskog prostora da dovrše pljačku prije nego što dođe do pravne države po EU standardima po kojima bi završili kao i Sanader.