Javni poziv ostalim kandidatima za načelnike Opštine Centar

Kako god bilo, “građanski blok” (da ne kažem “ljevica”) nije stigao napraviti koaliciju koju sam predlagao (pa makar se ona zvala i “Grohot koalicija”).

Svako će ići sa svojom kampanjom. No ipak se mi svi (uključujući i Ajnadžića kao kandidata konzervativne nacionalne desnice) možemo složiti oko toga da bi trebali biti savjesni i demokratični te zajedno, “sportski”, pozvati građane, naročito mlade iz Centra, da izađu na lokalne izbore, da učestvuju u demokratiji, da se uče demokratiji, da se bore za svoje kandidate svojim glasovima.

Bitno je da se svi zajedno učimo demokratiji, demokratskoj borbi, da ne postajemo umorni, apatični, defetisti, fatalisti.

Sada je prilika da se obrazuje, formira nova generacija mladih demokrata. Ako se što prije i što više mladih građana i građanki ne uključi i ne nauči istinskoj demokratiji, mislim da će nakon ovih lokalnih i narednih opštih izbora biti prekasno za budućnost ovih krajeva, budućnost koja, u tom slučaju, ima sve izglede da bude crna, rasprodana, tj. kupljena od strane ko zna kojih banaka i korporacija, ko zna čijih država, firmi i građana. U tom slučaju svi zajedno riskiramo da naredne generacije jednostavno predaju svoj i naš suverenitet, svoju i našu nezavisnost, svoju i našu slobodu u zamjenu za posao i koji gadžet više – poput domorodaca “Novog svijeta”.

Zato predlažem da mi, kandidati za načelnika Opštine Centar, zajedno i prije početka naših predizbornih kampanja koje počinju 2. septembra, izađemo pred javnost i pozovemo sve naše građane i građanke, stare i mlade da izađu na lokalne izbore. Predlažem da damo primjer svim drugim načelnicima i opštinama u državi tako što ćemo zajedno, pred veliki meč u septembru, pozvati građanke i građane, naročito mlade, da se bore za svoju slobodu i demokratiju, da ih ne uzimaju zdravo za gotovo.

Jer mnogi bi dali sve za šansu da slobodno odlučuju o svojim životima, o svojoj budućnosti, šansu koju će naši građani i građanke, mladi iz naših opština, imati ovoga oktobra. Dovoljno je pogledati prizore kolona izbjeglica i vidjeti kako izgledaju oni koji tu priliku nemaju niti će je zadugo imati.

 

ovomaloduseWEB