Liječenje neplodnog zakonodavstva

Nevjerovatno je da u zemlji u kojoj vlada bijela kuga neki parlamentarni zastupnici u federalnom parlamentu odbili glasati “ZA” (ili su se suzdržali da glasaju) da se prijedlog zakona o liječenju neplodnosti uopšte uvrsti na dnevni red sjednice.

U Republici Srpskoj već postoji zakon po kojemu država subvencira liječenje neplodnosti, međutim, što se Federacije tiče, neki parlamentarci su poručili građanima da se mogu … kol'ko goj hoj; k'o biva: džaba im, sve dok god oni sjede u parlamentu (prev.aut).

Najčudnije od svega je što taj prijedlog zakona uporno potapaju žene parlamentarci koje, izgleda, ne slušaju ni svoju savijest, da ne kažem majčinski instinkt, ili, da izvineš – zdrav razum, a kamoli da slušaju i osluškuju bilo javnosti i potrebe građanstva (tj. stvarnosti i naučnih činjenica), već isključivo političke bosove svojih visoko centralizovanih partija.
Ne razumijem zašto je to tako? Koja je i kakva politika u pozadini?
“Zar im ne treba armija novih građana da otplaćuje sutra dugove koje su napravili da bi sebi podijelili plate?” – pomislio bi neki ulični šalalajko, onako na prvu i glatko.
Ja lično ne mogu da vjerujem da su upravo konzervativci iz desničarskih nacionalnih partija protiv liječenja neplodnosti. Zar oni ne bi trebali biti protiv abortusa i to, a ne protiv plodnosti?
Ništa mi nije jasno. Al’ iskreno. Ne radi se o dovitljivom FB statusu i tweet-u, već o zabrinutom, ako ne i furioznom građanskom statusu i tweet-u, ako smijem priznati.
parlamentfederacije