Skica za predizbornu reklamicu

SCENARIO REKLAMICE: dokumentarni snimci

TEKST REKLAMICE:

“Vjerovatno vam se i prije u Sarajevu desilo da pokušate da upriličite sebi kvalitetan izlazak dostojan običnih odraslih i civilizovanih pripadnika srednjeg sloja “starog kontinenta” koji žive u elitnom dijelu “strogog centra” jednog glavnog grada jedne evropske države. 


Vjerovatno ste za taj izlazak lijepo dotjerali i izabrali kvalitetna mjesta – uglavnom privatne restorane koji nisu samo na dobrom glasu već su i prilično dobrog kvaliteta koji ne zaostaje mnogo za kvalitetom restorana svjetskih metropola – da svoj novac uložite u svoje dobro raspoloženje.
Međutim opštinska infrastruktura: parkinzi, saobraćaj, trotoari, parkovi, prolazi preplavljeni masivnim čoporima seksualno uzbuđenih pasa i kuja koje imaju tjeranje su na kraju večeri na vas ostavili jezovit horor-utisak da živite u post-apokaliptičnom vremenu raspada ljudske civilizacije.

Moja vizija elitne Opštine Centar je vizija jednog običnog evropskog kulturnog, obrazovnog i političkog centra.

Ništa specijalno, ništa posebno, ništa spektakularno, ništa vrijedno Al-đazirinih dokumentaraca i raznih drugih televizija na kojima možeš vidjeti šokantne prizore na temu ekstremnih uslova za život.

Znači: obična jedna svakodnevnica jednog običnog evropskog gradića bez ekstremnih doživljaja, adrenalinskih groznica i nemogućih misija.”

PORUKA NA KRAJU REKLAMICE:

“ĐE TI ŽIVIŠ?!”