Partneri

ljubavnitrougloviweb

 

Ako je Bakiru Čović koalicioni partner, šta li mu onda dođe Dodik? Partnerov partner ili partnerov švaler?

Da li se radi o ljubavnom trouglu ili nečemu drugom?

U svakom slučaju isto mu dođe jer se Dodik i Čović ne razlikuju mnogo po suštinskim političkim pitanjima, osim po pravcima djelovanja: svaki vuče na svoju stranu tj. svaki na suprotnu, štoćereć da nisu u koliziji, tj.: ne stoje jedan drugom na putu.

No Bakir ipak preferira Čovića za koalicionog partnera – barem zasad dok je Federacije i političke sapunice od Federalnog parlamenta (u kojemu se koalira i koagulira mozak do ključanja, a potom zahladni do smrzavanja odnosa). Vidjećemo kako će to biti kada budu tri entiteta, kada ne bude Federalnog parlamenta. No: o tom – potom.

Za sada me bune odnosi partnera unutar ljubavnog trokuta jer nakon što je “Veliki brat” Erdogan sjeo Putinu u krilo, Bakir bi trebao da naginje Dodiku, a ne “proeuropskom” Čoviću. Pogotovo ako i sam “proeuropski” Čović to čini.

Luda kuća.

Vidjećemo šta će biti u narednoj epizodi uzbune.

Mislim da je BiH već podijeljena na tamo nekim mapama i da ovoj trojici ostaje samo da (za plate koje im plaćamo i honorare koje tek ima da dobiju) odigraju glavne uloge u toj istorijskoj melodrami rastanka koju će građani da popuše na najbezbolniji način.

Za to desnica i služi. Desničari se nikada ne ujedinjuju ni u kakvu “Internacionalu” osim kada su protiv nje i kada treba da je rasture. (Uz dobru novčanu naknadu iz carskih kasa, naravno ili “međunarodnu dozvolu za pljačku” sopstvenih naroda)