N1 – IMPULS i Evolucija

Ne zna se koji su gori: oni koji negiraju da su evoluirali (možda samo insistiraju na tome da oni lično nisu, niti će) ili oni koji misle da jesu. Iz iskustva znam da je teorija o evoluciji zapravo jedna velika ubleha, tj. utjeha za ljude koji vjeruju da su na višem evolutivnom nivou od majmuna. Ja nikakve velike razlike, onako generalno, nisam primijetio za svog života. Može biti da ima talentovanih pojedinaca i genijalaca među ljudima, ali ih vjerovatno ima i među majmunima samo mi za njih nismo čuli jer se nisu uspjeli probiti zbog raznih majmuna koji su ih unazadili. Zato su digli ruke od svega i trenutno se majmunišu kao i svi ostali.
 
Darvinova teorija o evoluciji zaista vrijeđa. Ne samo da vrijeđa čovjeka za kojeg vele da se razvio od majmuna, već vrijeđa ljudsku inteligenciju – generalno.
 
Da je ona tačna, da evolucija zaista postoji, ona bi se i danas dešavala, zar ne?
 
I dan danas bi kojekakvi orangutani silazili s drveća, dolazili iz šume u gradove, tj. svakodnevno bi svjedočili svakojakim majmunima kako evoluiraju, kako uče da pričaju, da se oblače, da koriste viljušku i nož, da voze automobile; gledali bi ih kako napreduju u društvu i na pozicijama, kako preuzimaju akademije nauka i umjetnosti, kako ulaze u parlamente, preuzimaju vlade i na kraju potpisuju razne naučne i antinaučne peticije ne bi li zameli sopstveno porijeklo.
 
Srećom je evolucija samo jedna izmišljotina.