DEEP STATE & DARK WEB autoritarne desnice

U srijedu 09.01.2019. u 15:05 je iz EMIS WEB-a izbrisana opcija BHS.

Nakon toga prestaje i tehnička mogućnost štampanja i izdavanja svjedočanstava djeci onih roditelja koji su se izjasnili za tu opciju.

Naravno, istovremeno je došlo i do izmjene u EMIS-ovom e-dnevniku iz kojeg je u srijedu naprasno nestao BHS.

Na ovaj način, hakovanjem u elektronski sistem, “nestale” su i zaključne ocjene iz maternjeg jezika BHS!

Desnica i dalje djeluje u smjeru podjela koji su zacrtali u prethodnom sastavu vlade KS uvjereni da ova koalicija i vlada neće dugo opstati.

Dodatno su ohrabreni i “Trojnim paktom” SNSD, SDA i HDZ na entitetskom nivou (Federacije BiH), kao i istom koalicijom na državnom nivou.

Trotalitarizam u BiH se nastavlja u blago drugačijoj formi koju je imao i na prvim višestranačkim izborima.

Režim uskoro puni 30 godina.

GRAĐANSKI OTPOR BH APARTHEIDU

Pokušaćemo sa organizovanim građansko-parlamentarnim otporom u pojedinim Kantonima.

Naročito je važan otpor u Kantonu Sarajevo kao glavnom gradu zarobljene države BiH, koji treba da promijeni paradigmu i uspostavi primjer građanskog i političkog otpora etnokratskom autoritarizmu “krvi (jezika) i tla” u BiH.

Teško je jer smo slabi, a slabi smo jer nas je malo, a malo nas je jer je malo naših glasova. A malo je glasova jer su organizovano protjerali opoziciono glasačko tijelo iz države. Sa tom strategijom karakterističnom za sve autoritarne i antidemokratske režime – uz besramnu kupovinu i krađu glasova na izborima – oni mogu vladati do Sudnjeg dana.

Zato moramo krenuti sa sudskim progonima korumpirane i nemoralne, etnokratske i autoritarne “duboke države”, sa međunarodnom pravnom hajkom na BH apartheid i segregaciju.

To mora biti prvenstveno građanski, tj. civilni pokret koji će krenuti iz domova, porodica, a mi zastupnici u parlamentima ćemo vam služiti kao “špic igrači” – za plasiranje vaših inicijativa u mrežu sistema koji ionako plaćate.

Do daljnjeg