OTROVNI GASOVI SDA APARATČIKA

POSKUPLJENJE GASA je, kako izgleda, udar SDA na vladu Kantona, i to sa federalnog nivoa na kojem oni drže vlast.

Ovaj specijalni rat SDA diktature protiv nove vlade KS je zvanično počeo kada je Novalić (koji je odlučio poskupiti gas) u januaru tražio ocjenu ustavnosti budžeta Kantona Sarajevo od Ustavnog suda FBiH.

Tada su pokušali srušiti budžet, a i samu vladu Kantona Sarajevo. Novim poskupljenjem gasa ponovo nastoje zadati fatalni udarac budžetu i projektima vlade kantona koji se tiču smanjenja zagađenja i rješenja grijanja za najugroženije slojeve.

Po svaku cijenu i svim sredstvima žele sabotirati rad vlade Kantona bez obzira na kolateralnu štetu po zdravlje i ljudsko dostojanstvo građana.

Država to je SDA

Ovaj potez poskupljenja gasa najbolje ilustruje diktaturu SDA u dijelovima BiH u kojoj ima vlast, jer poskupljenje gasa je diktat koji dolazi iz samog vrha te partije kao direktiva, politička direktiva u cilju obračuna sa najvećim “džepom otpora” njenom totalitarizmu i diktaturi.

Ovom odlukom su uzeli ulogu aktivnog agresora koji drži glavni grad države u blokadi, pod opsadom, i koriste svoje ratnoprofitersko iskustvo da ovakvim ratnoprofiterskim mjerama ekonomski iscrpe i obeshrabre građane Sarajeva, da prouzrokuju krizu, nezadovoljstvo i usmjere eventualnu pobunu građanstva protiv same Vlade kantona kako bi potom nastupili kao svojevrsni spasitelji i oslobodioci.

Žele prouzrokovati kolaps i ekstremno zagađenje da bi mogli mahati “dokazima” nesposobnosti Kantonalne vlade.

Dakle, klasični specijalni rat putem svojevrsne ekonomske blokade u cilju destabilizacije i provociranja pobune ne bi li SDA ponovo došla na vlast u Kantonu i dočepala se budžeta od milijardu KM.

Ovim SDA dokazuje ne samo to da joj nije stalo do građana (to je odavno poznato), već da uistinu djeluje kao država u državi: uvijek na ivici sukoba, gotovo građanskog rata sa svima ko im oponira i ne radi za njih. Ovim SDA pokazuje da je veoma opasna autoritarna stranka kojoj je cilj totalitarizam.

Zato proteste građani ne trebaju praviti pred federalnom vladom i upućivati zahtjeve Novaliću. On je samo “vršilac dužnosti”.

Poteze vuče centrala SDA boreći se za vlast u Kantonu (odavno obećava da će se vratiti na velika vrata).

Protesti se moraju praviti pred sjedištem SDA, te opasne i destabilizirajuće “snage (izmanipulisanog) naroda”.