OBRUČ SE STEŽE

Ovdje su navedeni samo neki pojmovi iz predsjedničkog riječnika njegovih službenih botova koje Klix (za razliku od FB u slučaju kada sam sarkastično i na svoj račun iskoristio neke od njih), izgleda ne namjerava cenzurisati.

Neka posluži kao “sneak preview” u viziju društva koje njegova, sada već otvoreno militantna i autoritarna etnonacionalna partija, kani nametnuti u “svojim” atarima i na “svojoj” teritoriji.

Neka i pokoji ambasador zaviri u ovaj post kako bi mogao prenijeti svojim pretpostavljenima na kakve se sve načine SDA obračunava sa opozicijom i građanima koji glasaju za opoziciju, što je u posljednje vrijeme postao jedan od glavnih razloga masovnog iseljavanja progresivnih građana, iseljavanje koje se komotno može početi zvati političkim progonom.

Ono što je posebno važno primijetiti jeste to da su, i pored ovakve, svima poznate i posve ustaljene retorike i govora mržnje upućenog prema članovima, biračima i simpatizerima socijaldemokratije i građanske ljevice, neki od ključnih figura opozicije i SDP-a bili spremni okrenuti leđa ovoj sve bezobzirnije mobingovanoj populaciji i ući u koaliciju sa njihovim tlačiteljima i progoniteljima.