POLITIČKA REVOLUCIJA

To što su oni iznad zakona ne znači da njihov politički zločin nije dokaziv.

Politički gledajući, oni su uništili ovu zemlju, njene narode i građane. Svojim politikama i svojim političkim djelovanjem razorili su i prirodu i društvo, i institucije i privredu u posljednjih trideset godina.

Njihovo političko nedjelo, tj. njihovo zlodjelo govori samo za sebe i jedini sud koji je nadležan jeste politički sud, tj. sud javnosti koja, možda ne jednoglasno, ali zasigurno u znatnoj većini (ako je vjerovati onom što građani sami izjavljuju) osuđuje njihove politike.

Kada ih javnost fer i demokratskim izborima liši slobode da provode samovolju nauštrb dobrobiti svih i u svoju korist – društvo će steći sopstvenu slobodu.

To se zove “politička revolucija”.
Radi se o preokretu u kojem je način vladavine promijenjen, ali u kojem odnosi vlasništva uglavnom ostaju netaknuti.

Drugim riječima: niko im neće oduzimati “zakonito” stečenu imovinu, firme i privilegije jer svjesni smo da je “sve po zakonu” (koji su sami pisali za sebe).

Sve što namjeravamo je učiniti ih jednakim i ravnopravnim ostalima, tj. sve ostale jednakim i ravnopravnim njima – pred zakonom koji ćemo sami donijeti u skladu sa evropskom pravnom stečevinom.

To znači da će zadržati sve što imaju, (ko je jamio – jamio) ali će dalje morati kao i svi drugi: poštujući fer konkurenciju, bez monopoliziranja države i državnog monopola, pa ako su toliki genijalci – neka se oprobaju na slobodnom tržištu ponude i potražnje bez politički namještenih tendera.

Sve što želimo i na šta polažemo ljudsko i demokratsko pravo jeste vladavina zakona u čijem kreiranju i sami učestvujemo.

Ne pristajemo na bjesomučno (i retroaktivno) oporezivanje bez svojih predstavnika u zakonodavnim tijelima.

#FREElanceBiH