Edin Forto

Ova predizborna kampanja je najagresivnija do sada.

Ide se na negativne osjećaje i ostrašćenost, proizvodi se psihoza, sada već tradicionalna predizborna ratna psihoza.

Ljudi su izmanipulisani stranim službama, stranačkim medijima i propagandom koja raspiruje mržnju do te mjere da više ne čuju ili čak ne žele čuti glas razuma.

Zaboravite barem na trenutak sve ono što ste čuli i pročitali u toksičnim izvorima sumnjivih informacija kojima vam ispiraju mozak, kojima vas zavode i indoktriniraju mržnjom i netrpeljivošću.

Ostavite na trenutak po strani sve predrasude koje ste uzgojili nakon što su razni sijači posijali svoje sjeme zla i mržnje u vama i poslušajte sopstvenim ušima ono što ovaj čovjek govori o ekonomiji.

Poslušajte jednostavna i jedina prava rješenja i razmislite svojom glavom o onom što čujete, bez fabrikovanih animoziteta.

Uvidjećete da ovo nije šuplja priča, već da su se mnoge glave prošupljile na ovoj prljavoj i toksičnoj medijskoj vjetrometini dezinformacija, da su zaglupile i otupile pa više ni ne razlikuju glas razuma od govora mržnje.

Poslušajte ozbiljno i uvidjećete da ovaj čovjek ne govori napamet, ne govori gluposti, ne zamajava nikog, ne “maže oči”, već naprotiv; čućete glas razuma i uvidjećete da govori ono što i sami mislite; uvidjećete da i sami mislite ono što on kaže, ili barem da ste nekoć to i sami mislili prije nego što ste postali ogorčeni nezadovoljnici i žrtve (dez)informacijskog rata.

To što neki ismijavaju, omalovažavaju, ne žele ili odbijaju čuti ovakvu priču danas, to ne znači da imaju bolja rješenja, već znači da nemaju sluha za takvu priču, a to što nemaju sluha za takvu priču znači da su ogrezli u lošu priču i da djeluju ostrašćeno, navijački, pristrasno, a ne razumno.

Molim vas, budite razumni samo na nekoliko minuta i poslušajte bez cinizma i arogancije ovaj intervju.

Ne temeljite svoj glas na emociji i animozitetu, ne glasajte kako vam drugi kažu i kako vas drugi nagovore, onako kako samo izmanipulisane mase po inerciji znaju naivno glasati.

Ne mislite tuđom glavom, oduprite se mentalitetu košnice u kojoj zuje mnoge laži i klevete, poslušajte svojim ušima, razmislite svojom glavom, napravite svoju odluku, ako uopšte smijete, ako još uvijek to možete i umijete i – glasajte razumno.