ZVANIČNI REZULTATI

Sada evo i zvanično potvrđen mandat: drugi sam po broju glasova u Našoj stranci na federalnom nivou! Čestitam svim kolegama i kolegicama! Čestitke stranci za odličan uspjeh na svim nivoima vlasti!

Prije svega hvala svima vama koji ste mi dali povjerenje i glas. Prijatno iznenađenje da vas još ima u tolikom broju u ovom gradu (tj. u pola Kantona Sarajevo kolika je bila izborna jedinica koja je mogla glasati za mene). Iskreno, mislio sam da je puno mojih glasača napustilo grad i državu u protekle četiri godine, te da zbog toga neću ostvariti ni približno dobar rezultat kao 2018. Uz to sam ubijedio sebe da je desničarska režimska propaganda uspjela da preuzme javno mnijenje i da me ocrni i ogadi širokim narodnim masama. Ispostavilo se da njima možda jeste, ali zato vama sigurno nije. Pokazali ste da: “što je više kleveta i laži, Damir Nikšić vam je barem 33% draži!” Lijepa vijest i dobar znak za sve nas jeste ta da vaša podrška nije pala, da nije ni stagnirala, već se povećala za trećinu od 2018!!

To može, između ostalog, značiti da imam podršku slobodnomislećih i zrelih građanki i građana na koje ne utiče moja medijska popularnost, jednako kao što ne utiče ni moja nepopularnost u režimskim medijima.

Hvala prijateljicama i prijateljima koji su sve ovo vrijeme brojanja glasova zvali, pisali, pitali i navijali. Moramo se svi skupa zahvaliti Edinu Forti, predsjedniku Naše stranke koji je, uprkos strahovanjima, pa čak i negodovanjima nekih “usplahiritih duhova”, ipak procijenio da mogu donijeti više glasova nego štete Našoj stranci i koji je bio više nego fer prema meni i mojim biračima odlučivši da osigura vašu izbornu volju za moj ulazak u Predstavnički dom parlamenta Federacije BiH mojom trećom pozicijom i na kompenzacijskoj listi stranke. Aplauz za Fortu!

Ko se razumije u ove stvari, a ja priznajem da im nisam bio vičan, znaće da je “selektor” maestralno odigrao ovo prvenstvo.